Zandkoekjes
Marijke 3 november, 2017
Ik vind het altijd zo heerlijk als het huis naar koekjes ruikt, vandaag heb ik samen met een vriendin, onze baby’s en Smeagol (onze britse korthaar) zandkoekjes gebakken in onze nieuwe oven! Hieronder deel ik mijn recept en foto’s van hoe we ze hebben gemaakt.

 

 

Wat heb je nodig:

Ingredienten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram (room) boter
  • 1 eigeel

Keukenspullen

  • Je eigen handen
  • Deegroller
  • Uitsteekvormpjes
  • Bakpapier

 

 

 

 

 

Bereiding:

  1. Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Kneed vervolgens alle ingredi├źnten tot een bal. Laat de deegbal 30 minuten rusten in de koelkast
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot ongeveer halve centimeter dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes of een glas koekjes uit het deeg. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit tot al het deeg gebruikt is. Leg de koekjes met wat afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15 a 20 minuten lichtbruin en gaar. Neem ze van de bakplaat en laat ze afkoelen, ik heb hiervoor mijn ovenrooster op zijn kop gebruikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meneer Smeagol houd alles goed in de gaten

 

Lieve Fay

 

Hugo was er natuurlijk ook

 

Veel bakplezier!

 

Liefs,

Marijke

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *