Gehaakte knikkerzak
Marijke 3 augustus, 2017
De meeste kinderen moeten er nog niet aan denken: Weer naar school! Ik vond het vroeger wel leuk om naar school te gaan vooral met een grote knikkerzak vol om die vervolgens te vullen of als ik pech had om hem weer leeg mee naar huis te nemen.

 

 

Dit heb je nodig:

  • Restjes wol
  • haaknaald 4mm
  • Stopnaald
  • Koord stopper (optioneel)

 

 

Patroon:

Toer 1.: Haak een ketting van 55 lossen +1 losse, draai je ketting en steek in de 2e losse vanaf je naald en maak intotaal 55 vasten, aan het einde van je werk haak je aan de andere kant weer 55 vasten en sluit je af met een halve vaste in de 1e vaste die je gehaakt heb.

Toer 2 t/m de lengte die je wil.: 1 losse, 55 vasten, sluit je ronde met een halve vaste. (Optioneel, wissel af en toe van kleur zoals ik gedaan heb).

Als je de lengte hebt bereikt dan haak je de openingen waar het koord doorheen word gehaald. Dit doe je als volgt: 1 losse, *2 vasten in de volgende 2 vasten,  2 lossen, 2 steken overslaan.* herhaal tot je rond bent, sluit de ronde af met een halve vaste.

Haak nog een paar rondes van 1 losse en 55 vasten zoals eerder totdat je een stukje boven de openingen hebt.

Sierrand.: 1 losse, *1 vaste, 1 half stokje volgende vaste, 3 stokjes in volgende vaste, 1 half stokje in volgende vaste en 1 vaste in volgende vaste* Herhaal 10x. Sluit de ronde af met halve vaste in de eerste vaste.

Koord.: Haak een ketting van 85 lossen. Haal deze koord door de openingen die je gemaakt hebt en zet hier een koorstopper op.

 

 

 

 

Veel haakplezier!

 

Liefs,

Marijke

 

*Dit patroon is door mij zelf geschreven, als je hem deelt zou je dan zo vriendelijk zijn om deze pagina erbij te vermelden? Alvast dank! 🙂

Your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *